Wyposazenie sklepow zagan

Aby zacząć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, sprzęty i dodatki są obowiązujące w markecie z produktami mięsnymi?

Przede każdym trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w jakich magazynuje się i daje produkty mięsne do sprzedaży. Istnieje wiele sposobów chłodni, które sprawdzą się w sklepie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Podobnie jest z urządzeniami mrożącymi, w których skrywa się mięso – wśród nich wypowiada się witryny, zamrażarki, wyspy bądź same szafy mroźnicze. Świetnym pomysłem, szczególnie w niższych placówkach, jest kup lodówko-zamrażarek, pełniących funkcję magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto przechowywać nie wyłącznie w składzie, lecz i w małej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Opiera się ją pod wystawą, dzięki czemu łatwo można uzupełniać artykuł na półkach ekspozycyjnych. Przydatna jest zarówno lada ekspediencka, na jakiej wycina się i ładuje towar. W popularniejszych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo wskazane jest korzystanie pomieszczenia chłodniczego ze stałą, odpowiednio niską temperaturą, służącego do magazynowania towaru.

http://xzs.pl/75e-kankusta-duoZobacz naszą stronę www

Pozostały sprzęt niezbędny w handlu mięsnym to musza, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna pamiętać wystarczająco szeroki i czytelny wyświetlacz, tak by zarówno sprzedawca, kiedy również mężczyzna mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem potrzebny jest do porcjowania mięsa z kością. Także jest z nożami do krojenia mięsa, też nie warto na nich żałować. Z zmianie dobra krajalnica powinna posiadać regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic wykonane są z chromowanej stali węglowej albo byliśmy nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto niezbędne jest urządzenie się w wilka do ciała, służącego do mielenia mięsa na życzenie klienta. Ale nie stanowi toż poważny element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych niezbędna istnieje jeszcze kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do przechowywania produktu i dodatkowe meble sklepowe. Pomocne jest te zainstalowanie klimatyzacji, która potrzebna jest w mieszkaniu właściwej temperatury w klasie sprzedaży – szczególnie latem. Duże jest więcej oświetlenie, jakie może znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor ciał i wędlin otrzymujących się na ekspozycji.